Rohkeasti

Tiedolla ja rohkeudella tuulta päin

Korona-ajan haasteista huolimatta Kiinko ei jäänyt epäröimään vaan asetimme vuodelle 2021 isoja tavoitteita. Koulutustoiminta ei keskeytynyt missään vaiheessa, henkilökuntamme etsi ja löysi jokaiseen tilanteeseen toimivia ratkaisuja, kasvoimme ja kehitimme. Suurin kiitos meille muutosten keskellä kuitenkin on se, että asiakaspalautteet pysyivät samalla tasolla kuin ennen korona-aikaa – yhä loistavina.

Asetimme vuodelle 2021 suuria tavoitteita ja saimme ne kaikki kunnialla maaliin. Taloudellisiin tavoitteisiin päästiin ja ne jopa ylitettiin: vaikka alkuvuonna korona rajoituksineen haastoi meitä, vuoden loppupuolisko oli jopa ennätyksellisen hyvä.

Saimme toteutettua koulutuksemme suunnitelmien mukaisesti. Erityisen onnistuneita olivat meidän tapahtumamme, jotka saimme kuin saimmekin syksyllä järjestettyä. Haasteellisten aikojen takia ihmisillä oli selvästi tarve kokoontua ja tavata toisiaan, ja olemme iloisia, että saatoimme tarjota siihen turvallisen mahdollisuuden!

Toiminnallisesta näkökulmasta painopisteenämme oli etäkoulutusten kehittäminen. Kehitimme hybridikoulutusvalmiuksia, koulutimme kouluttajiamme, loimme toimivia ja laadukkaita koulutusympäristöjä, sekä kehitimme pedagogisia ratkaisujamme. Tavoitteenamme on tarjota sekä lähiopetuksessa että etäkoulutuksessa sama laadukas kokemus.

Panostimme fasiliteettien parantamiseen muutenkin: olemassa olevien luokkatilojen päivittämisen lisäksi rakensimme kiinteistö- ja rakentamisalalle elävän keskusteluareenan keskelle Helsinkiä. AnnaK on studiotila, joka vastaa verkkokoulutus- ja kohtaamistarpeeseen.

Sitaattimerkki

Suunnitelmanamme on, että koronan jälkeenkin tarjoamme etäkoulutusmahdollisuuksia ja hybridikoulutuksia.

Halusimme vuonna 2021 myös ottaa asiakkaita vahvemmin mukaan koulutusten suunnitteluun, jotta voisimme tarjota asiakkaille räätälöityjä ratkaisuja vastaamaan heidän kehittymistarpeisiinsa. Olemme aiemmin tehneet NPS-mittauksen vuosittain, mutta nykyisin pyydämme palautetta jokaisesta koulutuksestamme. Saamme siis ajantasaista ja yksityiskohtaista tietoa siitä, miten asiakkaamme kokevat koulutustemme laadun. Lisäksi suunnittelimme uutta oppilastietohallintajärjestelmää, joka otetaan käyttöön vuonna 2022.

Olemme myös pyrkineet pitämään henkilöstön hyvinvoinnista huolta mahdollisimman paljon. Turvallisuus edellä olemme panostaneet yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen: verkon kautta olemme järjestäneet kahvihetkiä, joogaa ja konsertteja. Olemme myös päivittäneet intranetiämme ja panostaneet sisäiseen viestintään muutenkin. Siitä käytänteestä aiomme pitää kiinni jatkossakin.

Sitaattimerkki

Turvallisuudesta on tietenkin pidetty huolta: sekä henkilökunnan että koulutettavien hyvinvoinnin tähden olemme seuranneet viranomaismääräyksiä tarkkaan ja tehneet ratkaisuja niiden pohjalta.

Jarno Tuimala, toimitusjohtaja

Jarno Tuimala

Erityisaika asetti omat haasteensa koulutuspäiville ja suurille tapahtumillemme. Seurasimme jännityksellä rajoitusten elämistä, ja onneksi syksyllä 2021 pääsimme toteuttamaan isot tapahtumamme. Viime vuonna itseasiassa olimme mukana järjestämässä kahta uutta, isoa tapahtumaa: Rakennusfysiikka 2021 -seminaari Tampereella sekä kiinteistö- ja rakentamisalan teknologiatapahtuma RecoTech Helsingissä. Kumpikin onnistui erinomaisesti ja turvallisesti.

Rakennusfysiikka 2021
Rakennusfysiikka 2021

Korona-aika on tietenkin ollut haastava Kiinkollekin, mutta sen haasteet ovat myös kasvattaneet meitä. Olemme jatkaneet kehitystyötä kaikista haasteista huolimatta. Olemme ottaneet valtavan digiloikan koulutuksissamme, ja ajatusmalleissamme. Koronan vaatimukset ovat tuoneet koulutuksemme saataville ympäri Suomen. Itseasiassa, kurssiemme osallistujamäärät ovat korona-aikana lisääntyneet!

Iso kiitos tästä kaikesta, eli ei vain selviämisestä vaan kehittymisestä ja kasvusta, kuuluu monille.
Kiitos henkilöstölle siitä, että olemme yhdessä tehneet tämän kehitysharppauksen ja pitäneet koneet käynnissä. 
Kiitos Kiinkon hallitukselle: olemme tehneet isot investoinnit hybridikouluttamiseen, ihan koko toimialan hyväksi.
Kiitos kouluttajillemme, jotka ovat joutuneet opettelemaan valtavan valikoiman uusia asioita pitäessään satoja koulutuspäiviä etäopetuksena. 

Ja erittäin isot kiitokset asiakkaillemme, jotka ovat osoittaneet ymmärrystä ja kärsivällisyyttä näinä erikoisina aikoina ja osallistuneet täysin rinnoin koulutuksiimme.

ROHKEASTI – YHDESSÄ – INNOSTAEN VUOTEEN 2022.

Jarno Tuimala, toimitusjohtaja

Strategia ja arvot

Visiomme on olla asiakkaiden ykkösvalinta vaikuttavan osaamisen kehittämisessä. 
Missiomme on olla mukana osaamisen kehittäjänä asiakkaittemme liiketoiminnassa ja tarjota alan ammattilaisille heidän tarvitsemaansa tietoa.

Arvomme on toimintamme perusta:

Rohkeasti
Yhdessä
Innostaen

Tutustu myös