Innostaen

Vaikeasta alkuvuodesta parempaan loppuvuoteen

Vuosi 2022 alkoi vaikeasti koronapandemian vuoksi. Talven perinteinen Rakennuttaminen 2022 jouduttiin siirtämään tammikuulta kesäkuulle. KiRa EMBAn jo pari kertaa yritetty ulkomaan opintojakso Torontossa jouduttiin perumaan viime tipassa Ontarion totaalisen lockdownin vuoksi.

Alkuvuoden koronarajoitusten helpotettua Rakennuttaminen 2022 -seminaari järjestettiin suurempana kuin koskaan. Pitkän korona-ajan jälkeen tarve yhdessäoloon ja verkostoitumiseen oli todella suurta. Sama trendi näkyi myös marraskuussa Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa.

Viime vuosien kantava teema on ollut digitaalisten työkalujen käyttäminen koulutuksissa, myös meidän tiimillämme. Teema jatkui, mutta on saanut uusia muotoja. Asiakkaat haluavat hybridikoulutuksia, mutta myös verkostoitumista. Tämän vuoksi pitkissä koulutusohjelmissa ensin testasimme keväällä, ja otimme laajemmin käyttöön syksyllä, niinsanotun uuden hybridin. Koulutusohjelmat koostuvat osiosta, jotka toteutetaan lähi-, etä- tai hybriditoteutuksina.

  • Lähitoteutus – osallistujat tulevat koulutustilaan ja verkostoituminen toimii hyvin
  • Etätoteutus – osallistujat osallistuvat etänä noin puolen päivän osuuteen
  • Hybriditoteutus – osallistujat voivat valita, osallistuvatko koulutustilassa vai etänä
Vuosiseminaari
Rakennuttaminen 2022

Pätevyyskoulutukset niin valvonnan kuin rakennuttamisenkin osalta ovat keränneet osallistujia jopa enemmän kuin ennen pandemiaa. Tämä on osoitus siitä, että pätevyydet ovat kiinteistö- ja rakentamisalalla arvostettuja.

Syksyllä järjestimme ensimmäistä kertaa Talotekniikka NEXT -tapahtuman yhdessä Granlundin ja muiden kumppanien kanssa. Tilaisuus oli menestys ja nosti talotekniikan asemaa alalla. Osallistujilta ja kumppaneilta tuli selkeä palaute, että tätä jatketaan.

Vuosi 2023 tuo uudet haasteet ja muuttuva markkina hieman arveluttaa. Vuoden 2022 loppupuoliskolla asiakkailta on ruvennut tulemaan tietoa hankkeiden hitaammasta aloituksesta ja myös asuntokauppa hiipuu. Tosin korjaaminen varmasti jatkuu tai sen on pakko jatkua. Yhdessä suuntaamme katseet tulevaan.

Sitaattimerkki

Jatkuva oppiminen, jatkuva muutos ja kokeilukulttuuri ovat tätä nykyä meidän uusi arki. Ilmoittautumiset tulevat vieläkin myöhemmin kuin aiemmin ja hybridi haastaa koko ajan miettimään uusia aktivointimenetelmiä.

Anu Karvonen, liiketoimintajohtaja / rakennuttaminen, valvonta ja infra

Anu Karvonen

Vuosi säilytti hybridit, palautti opintomatkat ja vei meidät oleellisen äärelle

Koulutusten hybriditoteutukset ovat vakiinnuttaneet paikkansa asiakkaidemme toiveissa ja odotuksissa. Myös ohjausryhmien kokoontumiset, asiakastapaamiset ja suunnittelupalaverit sovitaan alustavasti joihinkin puitteisiin ja vaihdetaan tarpeen mukaan lennossa toisiin. Luova soveltaminen ja rento jämäkkyys ovat tulleet jäädäkseen toimintamme keskiöön eli mukaansatempaavan koulutuskokemuksen laadun varmistamiseen ja jatkuvaan parantamiseen.

Vuoden 2022 alkaessa olimme juuri saaneet AnnaK:n upeat studio- ja hybriditilat valmiiksi viime silausta myöten, ja kaikki toiminnallisuudet olivat tulleet tutuiksi ahkeran testikäytön ansiosta. Uudistetussa AnnaK:ssa kouluttajien ei tarvinnut enää millään lailla huomioida erikseen kahta yleisöä, ja etäosallistujilla oli jatkuvasti optimoidut äänentoisto ja kuvakulmat koko saliin. Laadukasta fasilitointia hybriditoteutukset toki edelleen edellyttivät, mutta viimeisen päälle viritetyissä puitteissa sekin oli stressitöntä ja palkitsevaa. Koulutusten järjestämistä voisi väittää sikäli välineurheiluksi, että kun pelit ja vehkeet ovat viimeisen päälle kunnossa, kaikki osapuolet voivat keskittyä itse asiaan eli innostaviin sisältöihin ja niitä rohkeasti soveltaviin keskusteluihin.

Oli mahtavaa seurata vuoden mittaan, kuinka pandemia ei ollut todellakaan nitistänyt asiakkaidemme tarvetta ja halua kouluttautua, vaan osaamisen kehittämistä pidettiin edelleen satsaamisen arvoisena menestystekijänä. Kaikki koulutusohjelmamme käynnistyivät normaalisti, jotkin niistä jopa normaalia suuremmilla osallistujamäärillä, ja kokonaan uusi Kiinteistökehittämisen koulutusohjelmamme herätti niin paljon kiinnostusta, että ehdimme huolestua, mahtuvatko kaikki halukkaat mukaan. Tunsimme taas tekevämme merkityksellistä ja palkitsevaa työtä, kun salit täyttyivät iloisesta puheensorinasta ja pystyimme takaamaan Kiinko-tasoiseen koulutuselämyksen myös etäosallistujille.

Taloushallintofoorumi
AnnaK

Henkilökohtaisesti itselleni vuosi 2022 oli poikkeuksellisen erityinen ja onnen tunteita täynnä esikoiseni syntymän vuoksi. Olen toki vuosien varrella nähnyt Kiinkon tukevan hienosti omiaan erilaisissa elämäntilanteissa, mutta silti kokemus organisaation myötäelämisestä äitiyteni kynnyksellä ja sen ylitettyäni oli suorastaan sydämellinen. Kaiken – todella kaiken – hoitaminen viimeisen päälle vanhempainvapaideni ajan tuntui olevan kunnia-asia tiimilleni, ja he selviytyivät urakastaan uskomattoman hienosti. Sitä sivusta seuraillessani tunsin itseni melkeinpä tarpeettomaksi, mikä oli todella vapauttavaa uuden elämän alun ääreen rauhoittuessani. Kun sitten palasin osa-aikaisena töihin, sain niin lämpimän vastaanoton, että yhtäkkiä olinkin taas tärkeä ja oleellinen osa tiimini ja koko organisaation toimintaa. Olen todella kiitollinen siitä, kuinka upeasti kiinkolaiset tekivät minulle tilaa sekä jäädä vanhempainvapaille että palata töihin osa-aikaisena.

Yksi parhaista asioista verrattuna edellisvuoteen oli, että saimme viimein toteutettua PGP Kiinteistöliiketoiminnan johtaminen -opintomatkan, ja koska se oli mahdollista, heti kahteen kertaan samaan putkeen, kertyneen ruuhkan purkamiseksi. Kokonaan uutena matkakohteena meillä oli omasta mielestäni aivan ihana Islanti. Palaute matkasta oli niin loistavaa, että tulkitsisin sekä kohteen valinnan että järjestelyjen menneen aika lailla nappiin. Toki myönteisiin kokemuksiin toi varmasti osansa ihan vain sekin, että pääsi taas matkustamaan ja tärkeiden asioiden äärelle yhdessä muiden PGP:läisten kanssa. Monelle PGP-ryhmä on yksi työuran tärkeimpiä verkostoja ja opintomatka sen oleellinen tekijä.

Sitaattimerkki

Kun maailman muuttuminen ei hidastunutkaan ja opimme huomaamattamme nauttimaan vauhdista, kokemuksemme onnistumisista ja arvostuksesta muuttivat nekin osin muotoaan. Uudenlaisinakin ne säilyttivät kuitenkin paikkansa Kiinkon tarjoaman koulutuskokemuksen kriittisinä elementteinä ja asiakassuhteidemme vaalimisen sopivan herkkinä mittareina. Me kiinkolaiset, kouluttajamme ja asiakkaamme pelaamme kaikki samassa joukkueessa – arvostus toisiamme kohtaan on vastavuoroista, ja kun onnistumme, onnistumme yhdessä.

Eeva-Sofia Hiscock, liiketoimintajohtaja / kiinteistöliiketoiminta ja kiinteistöjohtaminen, kiinteistönvälitys ja talous

Eeva-Sofia Hiscock

Asiakaskohtaamisia, hybridikoulutuksia ja ammattitutkintoja

Vuosi 2022 on ollut vahvasti asiakaskohtaamisten vuosi. Kiinkossa on aina nähty suurena arvona yhdessä tekeminen, sekä oman organisaation sisällä että asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa. Vuonna 2022 kohtasimme tuhansia asiakkaita koulutuksissa ja tapahtumissa, ja satoja lisää erikseen sovituissa keskusteluissa niin kasvokkain kuin Teamsissakin. Alan toimijoiden kuulumiset ja näkemykset, sekä keskustelut osaamistarpeista ja tulevaisuuden tekemisestä avartavat näkemyksiä molemmin puolin. Keskusteluista on kummunnut sekä uusia ajatuksia avoimiin koulutuksiin, että yrityksille räätälöityjä koulutuspaketteja, joita toteutimme useita.

Vastuullisuus on noussut keskusteluissa poikkeuksetta esiin, ja moni on ollut aidon ilahtunut siitä, kuinka paljon vastuullisuus näkyy meillä koulutusten sisällöissä. Energia, henkilöstön hyvinvointi, hankinnat, hyvä hallintotapa ja eettisyys kokonaisuudessaan nivoutuvat luontevasti muiden muassa isännöinnin, manageerauksen, esihenkilötyön ja teknisen ylläpidon koulutuksiin. Vastuullisuudesta ja sen eri osa-alueista on tehty ja tekeillä useampia lopputöitä ja kehittämishankkeita, jotka tuovat lisäarvoa suoraan yritysten arkeen.

Koulutukset toteutettiin pääosin hybridinä, jolloin jokainen on voinut valita, tuleeko paikan päälle vai osallistuuko etänä. Osa ryhmistä on kokenut läsnäopiskelun parhaaksi tavaksi, kun aito verkostoituminen ja vuorovaikutus ovat palanneet maustamaan koulutuspäiviä. Osa on kokenut verkossa osallistumisen tehokkaammaksi ja luontevaksi monipaikkaisen työskentelyn jatkumoksi. Hybridi on tullut jäädäkseen, mutta kohtaamisista emme luovu. Tavoitteena on, että jokainen opiskeluryhmä kohtaa ja tutustuu jossain vaiheessa koulutusta, jolloin myös verkossa tapahtuva keskustelu on avoimempaa ja kynnys osallistumiselle madaltuu. Myös kouluttajamme ovat erityisen mielissään niistä koulutuspäivistä, joissa osallistujia on paikalla ja myös vilkkaat taukokeskustelut tuovat kaivattua vuorovaikutusta. Siinä missä ennen tauoilla lähdettiin hoitamaan puheluja, nyt halutaan kokoontua saman pöydän ääreen vaihtamaan ajatuksia. Tuo puheensorina, nauru ja innostuneisuus on jotain sanoinkuvaamattoman hienoa, jota on ilo olla kuulemassa ja aistimassa. Näitä kokemuksia vaihdamme myös oman tiimin kesken käytävissä keskusteluissa.

Vuosi 2022 oli myös ammatti- ja erikoisammattitutkintojen vuosi. Tutkintojen arvostus on noussut sekä työntekijöiden että työnantajien keskuudessa. Meillä jokainen tutkinnon suorittaja otetaan vastaan yksilönä, ja Kiinkon tutkintopuolen ammattilaiset saavatkin paljon kiitosta sekä osaamisestaan että kannustavasta otteestaan luotsata tutkinnon suorittajat saattamaan työnsä valmiiksi. Kannattaa lähteä rohkeasti katsomaan mahdollisuuksia. Tutkintotodistuksen ja ammattitutkintostipendin lisäksi tiedossa saattaa olla paljonkin kasvua.

AnnaK
Rakennuttaminen 2022

Olimme myös mukana useissa alan tapahtumissa, joista suurimpana Isännöintipäivät. Päivät kokosivat Jyväskylään satoja alan ammattilaisia, ja reilu vuorokausi ei tuntunut millään riittävän patoutuneeseen ajatustenvaihtamisten tarpeeseen. Kaikkien kanssa ei ehtinyt vaihtaa sanaakaan, mutta jo käytävillä vaihdettu tervehdys ja hymy saivat aikaan yhteenkuuluvaisuuden tunteen ja muistutti kohtaamisten merkityksellisyydestä.

Upeita kohtaamisia oli pitkin vuotta myös Kiinkon järjestämissä ajankohtaispäivissä, kuten Vuokrataloisännöinnin ajankohtaispäivissä, Kiinteistösihteeripäivillä, Asumisneuvojapäivillä, Isännöitsijän työpöydällä ja Rakennuttaja-asiamiehen ajankohtaispäivillä. Päiviin mahtui useita tärkeitä teemoja niin juridiikan, hyvinvoinnin kuin maailmassa vallitsevan epävarmuuden osa-alueilla. Venäjän hyökkäyssota on noussut keskusteluun erityisesti energian osalta, mutta myös korkojen nousu ja materiaalipula puhuttivat paljon.

Henkilöstön pysyvyys ja saatavuus on ollut kestoaihe jo vuosia, eikä siihen ole vielä viisasten kiveä löydetty. Myös Kiinko kantaa asiasta huolta ja on vahvasti mukana asiakkaiden arjessa. LinkedInin KiRa-alan työpaikat -kanava on ollut toiminnassa ensimmäisen täyden vuoden, ja seuraajamäärä on ollut vahvassa kasvussa.  Työvoima teemana nousi esiin myös Studio AnnaK:ssa järjestetyssä Isännöinnin ytimessä keskustelussa. Tuon edelleen ajankohtaisen tallenteen voit katsoa Studio AnnaK:n videokirjastosta. Järjestimme myös Haaga-Heliassa intensiiviviikon, jossa tuotiin opiskelijoiden tietoon kiinteistöalan mahdollisuuksia niin isännöinnin, kiinteistöpalveluiden, kiinteistönvälityksen kuin kiinteistöjohtamisen osa-alueilla. Näitä jaksoja on järjestetty useampana vuonna, ja poikkeuksetta sitä kautta on saatu nuoria innostumaan alasta. Yhteinen työ jatkuu.

Henkilöstön pysyvyys on sitten oma haasteensa. Hyvä työympäristö ja kohtuullinen korvaus työstä ovat niin perusasioita, että pitääkseen hyvät tekijät, tulee huomion kiinnittyä muihin asioihin. Henkinen ja fyysinen työhyvinvointi, mahdollisuus kohtuulliseen työajan joustoon, mahdollisuus kehittää itseään niin työssä oppimalla kuin kouluttautumalla. Kuulluksi tuleminen ja arvostuksen tunne nousevat entistä suurempaan arvoon. Tyytyväinen työntekijä nukkuu ja voi hyvin, ja sitä kautta jaksaa paremmin antaa parhaansa myös asiakkaiden hyväksi. Hyvinvointi on monella työnantajalla vuoden 2023 kärkiteema ja myös Kiinkosta löytyy jatkossa tähän koulutusta niin yrityskohtaisena kuin avoimena toteutuksena.

Sitaattimerkki

Loppuun vielä se tärkein, eli kiitos kuluneesta vuodesta omalle upealle ja ammattitaitoiselle tiimille, maan parhaille kouluttajille sekä tulevaisuutta rohkeasti ja vastuullisesti tekeville asiakkaillemme. Arvojemme mukaisesti teemme jatkossakin asioita, yhdessä, innostaen ja rohkeasti.

Katja Haarma, liiketoimintajohtaja / isännöinti ja asuminen, tekninen ylläpito ja kiinteistöpalvelut

Katja Haarma

Tutustu myös