Innostaen

Kehitetään ja kehitytään yhdessä

Vuonna 2022 erilaisiin kehitysverkostoihin osallistuivat lähes kaikki kiinkolaiset. Se, jos mikä on parasta työssä oppimista ja yhteisen ajattelun rakentamista. Teemoista päällimmäiseksi nousi digitalisaation edistäminen, mikä tänä vuonna on tarkoittanut sekä opiskelijoiden ja kouluttajien käyttöön tarkoitettuja sovelluksia että taustalla kaiken yhteen kutovan toiminnanohjausjärjestelmän uudistamista. Lisäksi verkostoituminen ja kasvokkain oppiminen olivat korkeassa kurssissa. Olihan vuosi 2022 taas muutaman vuoden etäilyn jälkeen iloisten jälleenkohtaamisten aikaa.

KiinkoAkatemia – verkkokoulutusten kauppapaikka – alkoi rakentumaan jo vuoden alusta. Lanseeraus oli syyskuussa ja tarjolla kaupassa on nyt jo noin 30 tuotetta. Maksullisten verkkokurssien lisäksi sieltä löytää myös tallenteita KiRa-alan ajankohtaisista ilmiöistä kaikkien vapaasti katsottavaksi sekä Työpaikkaohjaajan koulutusohjelman työpaikalla tapahtuvan oppimisen tukemiseksi.  

KiinkoAkatemian kaveriksi tulee opiskelijoille uusi digitaalinen opiskeluympäristö – KiinkoMoodle. KiinkoMoodlen käyttöönotto aloitettiin lokakuussa ja ensimmäiset opiskelijat ja kouluttajat ovat jo saaneet testailla miten navigointi sujuu uudessa ympäristössä.

Toki verkkokoulutukset ovat myös osa monimuotoista koulutustamme. Taustaksi koulutusten toteutustapojen kehittämiselle kysyimme asiakkailtamme heidän näkemyksiään teemalla ”Miten opin parhaiten”. Aihe kiinnosti kovin, sillä saimme yli 400 vastausta, joiden perusteella tätä kehittämistyötä on hyvä jatkaa. Kiitos innokkaille vastaajille.

 

Diginä, mutta myös lähinä

Uusia termejä tulee alalle koko ajan kuvaamaan muuttuvaa koulutustoteutusten monimuotomaisemaa. Digitaalisuus ei suinkaan jyrää kaikkea, vaan edelleen tarvitaan ihan perinteistä lähikoulutustakin. Studio AnnaK:ssa yhdistämme digiä, etä- ja lähikoulutuksia, teemme tallenteita ja käymme studiokeskusteluja yhdessä sidosryhmiemme edustajien kanssa. Studio AnnaK on hyvä paikka testata uutta koulutusteknologiaa, mutta ennen kaikkea se on hyvä työympäristö. Tästä saimme ihan konkreettisenkin todisteen – Workplace Awards -kilpailun kunniamaininnan Uudet teknologiat ja työympäristöt -sarjassa.

Digitaalisuus, vastuullisuus, vihreä siirtymä, turvallisuus. Siinä tämän vuoden teemoja, jotka näkyvät sekä meidän projekteissamme ja koulutusten sisällöissä, että valtakunnallisissa ennakointituloksissa ja opetushallinnon kehityshankkeissa. Tänä vuonna opimme yhdessä laajan oppilaitosverkoston kanssa Vaski – Vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus-, Digiosaaja- sekä Tietojohtamisen kehittäminen -hankkeissa. Yhdessä kehittymistä niin Kiinkossa kuin koulutusalalla laajemminkin.

Uusi infrastruktuuri uudenlaiselle toiminnalle on luotu. Nyt päästään syventämään ja laajentamaan uusien mahdollisuuksien hyödyntämistä ja oppimaan uutta yhdessä entistä laajemmin ja syvällisemmin myös opiskelijoidemme ja sidosryhmiemme kanssa. 

Sitaattimerkki

Haastavat ajat haastavat myös ajattelua. On ollut ilo huomata, miten yhteisen ajattelun ja kehittämisen kautta keskinäiskannustavuuden kulttuuri lisääntyy. Etätyöskentely saa arvostamaan kohtaamisia yhä enemmän, ja samalla ymmärrämme entistä laajemmin erilaisten työskentely- ja opiskelutapojen arvon. Ei ”Kyllä, mutta” – vaan ”Joo, ja”!

Jaana Lehto, kehitysjohtaja ja rehtori

None

Tutustu osaamisalavideoihimme!

Tutustu myös